2014. november 27., csütörtök

Masters Of Rock, Metalfest - Újabb fellépők a cseh fesztiválokon

A hétvégi Winter Masters Of Rock-on nem csak a júliusi MoR-ra jelentettek be újabb neveket, de a júniusban megrendezésre kerülő pilseni Metalfestre is.

Legutóbb október elején számoltam be a fellépőkről (ezen a linken elolvashatod), azóta mindkét fesztivál több névvel bővítette listáját.



Azt eddig is tudtuk, hogy a vizovicei Masters Of Rock fesztivál headlinere a finn Nightwish lesz, illetve hogy a Powerwolf is napi headlinerként lép színpadra. Az utóbbi napokban azonban bejelentésre került a Sharon den Adel és Robert Westerholt vezette dán Within Temptation és a Zakk Wylde által alapított Black Label Society is, amelyek szerintem biztos, hogy napi headlinerek lesznek. Ezek tudatában igazán nagy nevek bejelentéséré már nem kell várnunk.


Az eddig közzétett nevek mellé felsorakozott még a svéd HammerFall, akik legutóbbi, (r)Evolution c. albumokkal visszatértek gyökereikhez. Halkan jegyzem meg, nem is baj, az előző lemezük, az Infected elég nagy csalódás volt számomra.


Udo Dirkschneider és zenekara szintén ott lesz a 2015-ös Masters Of Rock fesztiválon. A csapat legújabb albuma, a Decadent januárban kerül boltokba, és mivel eddig nincs hír magyarországi koncertről, itt elcsíphetjük az új dalokat.

Az Exploited is újra felsorakozott a fellépő zenekarok közé, reméljük, idén végre nem marad el a koncert, mint ahogy az az elmúlt 2-3 évben történt...

Korábban bejelentették már a The Gentle Storm fellépését is. A The Gentle Storm egy új formáció, amelyet Arjen Lucassen és Anneke van Giersbergen alapított, első albumuk megjelenését 2015 elejére tervezik.

Valamint a Tri State Corner is ott lesz jövőre Vizovicében. A csapat többször játszott már Magyarországon, korábban a Nazareth előtt, legutóbb pedig a Rage előtt mutatkozhattak be a magyar közönségnek.


És akkor nézzük a Metalfest Open Air fellépőit!

A fesztivál headlinere az Accept lesz, mellettük olyan nagyszerű zenekarok lépnek majd színpadra, mint az Eluveitie (akiket itthon is megnézhettek december 10-én), vagy a Moonspell. De visszatért Csehországba az Overkill és a Testament is. Az északiak is képviseltetik magukat az Arch Enemy, az Unleashed, az Insomnium és Battle Beast jóvoltából. De ott lesz még az Equilibrium, a Tankard, a Visions Of Atlantis, a Skull Fist és az Evil Invaders is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése