2014. szeptember 30., kedd

Októberi koncertajánló - 1. rész

Rage - 10.01.
A Rage zenekar idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, a jubileumi turné során a budapesti A38-as hajó színpadán is fellépnek. A Peavy Wagner vezette együttes előtt két szintén német együttes mutatkozik be: a Tri State Corner és a Lion Twin.




2014. szeptember 25., csütörtök

Masters Of Rock - Már 14 fellépő neve ismert

Egyre csak gyarapodik a cseh Masters Of Rock fesztiválon fellépők listája, annak ellenére, hogy az eddigi években decemberig kellett várni az első nevekre.


Korábban már beszámoltam Nektek hét zenekarról (Sonata Arctica, Powerwolf, Gotthard, Kamelot, Blues Pills, Crematory, Septicflesh), akik már biztosan ott lesznek 2015-ben Vizovice-ben. Azóta újabb hét nevet tettek közzé a szervezők.

2014. szeptember 19., péntek

Keep Wiseman Alive Fabio Lione-val

A nyolcadik Keep Wiseman Alive-on a The Poodles mellett Fabio Lione lesz a másik vendégszereplője az estének. Habár a tavalyi bulin a Vision Divine is játszott volna, sajnálatos módon az utolsó pillanatban visszamondták a koncertet, mivel Fabio "nagyon elfoglalt volt a barátaival Brazíliában". Úgy néz ki, a Rhapsody Of Fire énekese idén pótolja elmaradását, és november 8-án láthatjuk a Barba Negra Music Club színpadán.

Fabio bejelentése a facebookon volt olvasható:
"Hello to all the Hungarian fans of Wisdom and good music!!! i'm happy to announce that i will perform at Wisdom's Keep Wiseman Alive show in Hungary on 8th November 2014!!! (..last year unfortunately we couldn't do the show together 'cause i was busy in Brasil with my friends.., but this year finally is going to happen and we are going to make a great show together with some nice surprises!!!) see you all there my friends!!!!!!!! and Ciaooo!!!"

Wacken 2015 - 5 újabb zenekar

Néhány perce újabb zenekarok nevét tették közzé a jövő évi Wacken Open Air fellépői közül. Az eddigi tizenöt csapat mellé most újabb öt zárkózott fel.


2015-ben a Wacken színpadán most már biztos, hogy ott lesz a black metalt játszó norvég Khold, a The BossHoss,  a Black Label Society, Rob Zombie és a Judas Priest is.

2014. szeptember 15., hétfő

Apocalyptica - VIP-jegy a budapesti koncertre

Az Apocalyptica megkezdte a VIP-jegyek árusítását is a jövő évi koncertekre. A jegyek mellett lehetőség van az új album (CD vagy bakelit formájában) előrendelésére is, amelyet a megjelenés napján (2015. tavasza) kézbesítenek a megrendelőknek.


A VIP-csomag a következőket tartalmazza: exkluzív belépőjegy, amely kemény papírból készül, így biztosabb, hogy átvészeli az esti koncertet, hogy utána a relikviák közé kerülhessen, VIP feliratú karszalag, dedikált CD vagy bakelit, valamint lehetőséget biztosít a korábbi beengedésre, találkozásra a zenekarral.

További infók, árak a zenekar hivatalos webshop oldalán.


Masters Of Rock - Újabb zenekart jelentettek be

Jövőre július 9. és 12. között rendezik meg a Masters Of Rock fesztivált a csehországi Vizovicében. A korábbi évekkel ellentétben már megkezdték a jegyárusítást (szeptember végéig 900 CZK, 37 EUR), és a zenekarok bejelentésével sem vártak a Winter MoR-ig.


Hét zenekarról már biztosan tudhatjuk, hogy ott lesznek a 2015-ös Masters Of Rock fesztiválon. A Powerwolf a szombati nap headlinere lesz, a fesztivál előtti napokban adják ki majd az új stúdióalbumukat, így az új dalokat először a cseh fesztiválon lehet majd hallani. A német vérfarkasok extra látványelemekkel is készülnek, hiszen a koncertet rögzíteni is fogják, ami később DVD formátumban kerül a boltokba.

2014. szeptember 3., szerda

Rock Meets Classic 2015

A napokban bejelentették a 2015-ös Rock Meets Classic turné állomásait és szólistáit is. Mat Sinner és zenekara a 18 állomásos turné során bejárja szinte az összes nagyobb német várost, ellátogatnak Svájcba két koncert erejéig, és az idei évvel ellentétben, Bécsbe is elhozzák a szimfonikus zenekarral kísért legendás rock dalokat. Az osztrák fővárosban március 23-án adnak koncertet a Stadthalle-ben.

2015-ben szintén a prágai Bohemian Symphony Orchestra kíséri el őket a közép-európai turnéra, szólistákként pedig igazi "nagyágyúkat" sorakoztattak fel: John Wetton (Asia), Eric Martin (Mr. Big), Rick Parfitt (Status Quo) és Ian Gillan (Deep Purple). A 2015-ös Rock Meets Classic sorozatot a napokban elhunyt Jimi Jamison emlékének címezték a zenészek.


2014. szeptember 2., kedd

Novemberben újra Budapesten a D.A.D.

Ma jött a jó hír, a D.A.D. ősszel újra Magyarországra érkezik. 2012-ben már adtak egy koncertet Budapesten, akkor óriási show-t csináltak hangulattal, látvánnyal, világító gitárokkal, minden volt ott. A dán csapat november 6-án újra megmutathatja magát a magyar közönségnek. A koncertet a Barba Negra Music Clubban rendezik meg, egyelőre előzenekarokról nincs hír.


2014. szeptember 1., hétfő

Szeptemberi koncertajánló

SteamRoller - 09.04-05.
Doug Aldrich (Burning Rain, ex-Whitesnake, ex-Dio), Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-Pride & Glory) és Michael Devin SteamRoller néven alapított zenekart 2012-ben. A trió koncertjeiken feldolgozásokat játszik, többek között Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple, Whitesnake, Police, The Who, Santana, Dio és Michael Jackson dalokat játszanak. A SteamRoller idén két koncertet is ad Veldenben (AT) szeptember 4-én és 5-én.
Facebook:
https://www.facebook.com/events/241063799436823/?ref=ts&fref=ts (szept. 4.)
https://www.facebook.com/events/754418217932827/?ref=ts&fref=ts (szept. 5.)



Rock On! Fest - 09.05-07.
Persze nagyon jó ötletnek tartom, hogy a fővárosban megszerveznek egy ingyenes rock fesztivált, már csak az lenne a kérdésem, hogy az utóbbi hónapban miért tűntek el a plakátról a külföldi fellépők??? Bocsi a szervezőknek, de így számomra már egyáltalán nem vonzó ez a buli...



Blondie - 09.09.
A 40. születésnapját ünneplő Blondie idén kishazánkba is ellátogat. A zenekar a '70-es években kezdte meg működését, óriási népszerűségre tettek szert, az évek során több mint 60 millió lemezt adtak el, 2006-ban  a Black Sabbath, Miles Davis, a Lynyrd Skynyrd és a Sex Pistols mellett beiktatták őket a cleveland-i Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Blondie előtt Odett lép színpadra a Budapest Arénában.
Jegyekkel kapcsolatos információk itt.