2014. szeptember 1., hétfő

Szeptemberi koncertajánló

SteamRoller - 09.04-05.
Doug Aldrich (Burning Rain, ex-Whitesnake, ex-Dio), Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-Pride & Glory) és Michael Devin SteamRoller néven alapított zenekart 2012-ben. A trió koncertjeiken feldolgozásokat játszik, többek között Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple, Whitesnake, Police, The Who, Santana, Dio és Michael Jackson dalokat játszanak. A SteamRoller idén két koncertet is ad Veldenben (AT) szeptember 4-én és 5-én.
Facebook:
https://www.facebook.com/events/241063799436823/?ref=ts&fref=ts (szept. 4.)
https://www.facebook.com/events/754418217932827/?ref=ts&fref=ts (szept. 5.)



Rock On! Fest - 09.05-07.
Persze nagyon jó ötletnek tartom, hogy a fővárosban megszerveznek egy ingyenes rock fesztivált, már csak az lenne a kérdésem, hogy az utóbbi hónapban miért tűntek el a plakátról a külföldi fellépők??? Bocsi a szervezőknek, de így számomra már egyáltalán nem vonzó ez a buli...



Blondie - 09.09.
A 40. születésnapját ünneplő Blondie idén kishazánkba is ellátogat. A zenekar a '70-es években kezdte meg működését, óriási népszerűségre tettek szert, az évek során több mint 60 millió lemezt adtak el, 2006-ban  a Black Sabbath, Miles Davis, a Lynyrd Skynyrd és a Sex Pistols mellett beiktatták őket a cleveland-i Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Blondie előtt Odett lép színpadra a Budapest Arénában.
Jegyekkel kapcsolatos információk itt.




Spock's Beard - 09.10
Az amerikai progresszív rock együttes újra visszatér Magyarországra. Csakúgy mint az előző alkalmakkor, a Spock's Beard szeptemberben is az A38-as hajón fog fellépni . Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e előzenekar.
Bővebben: http://www.a38.hu/hu/program/spock-s-beard




Negative Approach - 09.13.
A legendás detroit-i hardcore zenekar először lép fel Magyarországon! A Negative Approach 1981-ben alakult, 1984-ben egy időre feloszlottak, hiszen John Brannon énekes egy másik zenekarba igazolt át. Ám 2006-ban újra összeálltak, azóta folyamatosan turnéznak, és az idei európai koncertsorozatukkal végre Budapestre is elérnek. A koncertet a Gozsdu Manó Klubban (VII. kerület) rendezik meg szeptember 13-án a Rákosi, a Ruidosa Inmundicia és a Norms zenekarok közreműködésével.
További részletek: https://www.facebook.com/events/654427577968252/?fref=ts




Richie Kotzen - 09.25.
Richie Kotzen 12 évesen alapította meg első zenekarát, azóta játszott a Poisonban, Stanley Clark jazzlegendával, két stúdiólemez erejéig csatlakozott a Mr. Bighez, olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Gene Simmons vagy Keanue Reeves. Mindezek mellett szólistaként is megállta/megállja helyét a nagyközönség előtt, amit Mr. Kotzen a magyar rajongóknak szeptember 25-én be is bizonyít az A38 színpadán. Egyelőre még nem lehet tudni, ki lesz Richie dobosa, hiszen hivatalosan is bejelentették, hogy Pat Torpey betegsége miatt egy időre visszavonul. Előzenekarként a The Konincks fog játszani.
Bővebben: http://www.a38.hu/hu/program/richie-kotzen-us-2




Finntroll - 09.25.
Finnország egyik legismertebb folk metal együttese szeptember 25-én ad koncertet a Club 202-ben. Az idei turnéval a zenekar a Nattfödd c. lemezünk 10. évfordulóját ünneplik, így valószínű, hogy több dalt is eljátszanak majd a korongról. Vendégzenekaruk a dán thrash death metalt játszó HateSphere és a finn Profane Omen lesz.
Az esemény facebook oldala itt található.




Axel Rudi Pell - 09.26.
Az ARP idén jelentette meg új albumát, az Into The Stormot, amelyet egy 14 állomásos turnén mutatnak be a rajongóknak. Budapest sajnos ismét nincs fent a dátumok között, a legközelebbi helyszín a bécsi Szene. Előzenekarként a szintén német Rebellious Spririt kísári őket a turnén.
Facebook: https://www.facebook.com/events/283029955187673/?ref=br_rs





Alestorm, Brainstorm - 09.27.
Számomra kicsit furcsa, hogy az est főzenekarának az Alestormot kiáltották ki, szerintem a Brainstorm inkább megérdemelte volna ezt a titulust, régebb óta vannak a pályán, többet is letettek az asztalra, de hát vitathatatlan az a tény is, hogy a skót csapat az utóbbi időben szépen felküzdötte magát a ranglétrán. Mindkét zenekarnak idén jelent meg albuma, amelyről természetesen jó pár számot el fognak játszani a hazai közönségnek. Az Alestorm és a Brainstorm mellett még fellép a kanadai Crimson Shadows és az ausztrál Troldhaugen is. Ráadásul a Hammer Concerts kinevezte az estét 15 éves jubileumi bulinak, így aki összegyűjt 15 korábbi hammeres koncertjegyet, az 15 forintért válthatja meg a belépőjegyet. Erre már tényleg nem lehet nemet mondani!
További részletek: https://www.facebook.com/events/663881683692870/?fref=ts





In Flames - 09.28.
Az In Flames az 1990-es évek végétől az egyik legnépszerűbb metal zenekarnak mondható, több mint 5 millió albumot adtak el az évek során. Az At The Gates mellett az In Flames az egyik legfontosabb melodikus death metal zenekar. A zenekar többször is megfordult már Magyarországon, annak idején még az E-klubban kezdtek, de megjárták többször a Petőfi Csarnokot, és felléptek már a Summer Rock és a Sziget fesztiválon is. Idén a Siren Charms c. lemezükkel térnek vissza, amelyet a Barba Negra Music Clubban fognak bemutatni. Az este folyamán fellép még a While She Sleep és a Wovenwar zenekar, amelyben az As I Lay Dying és az Oh, Sleeper tagjai játszanak.
Bővebben: https://www.facebook.com/events/289555127869312/?ref=ts&fref=ts


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése