2014. október 30., csütörtök

Whitesnake - Live In '84

A mai nap folyamán Japánban megjelent a Whitesnake Live In '84 - Back To The Bone c. kiadványa, amelyet a Frontiers kiadó a Slide It In album 30. évfordulója kapcsán jelentet meg.


A Live In '84 Európában november 7-én, Észak-Amerikában november 11-én fog megjelenni, elérhető lesz DVD és deluxe CD/DVD kiadásban is.

2014. október 24., péntek

Revolution Saints - Új szupercsapat alakult

Revolution Saints néven alapított zenekart Deen Castronovo, Jack Blades és Doug Aldrich. Deen Castronovo dobtudását már olyan zenekarokban bizonyíthatta, mint a Journey vagy a Bad English, és az új zenekarban fantasztikus ének hangját is megmutatja. Jack Blades basszusgitáros hard rock-os stílusa pedig már ismerős lehet a Night Ranger zenekarból, és akkor még nem is említettük Doug Aldrichot, aki nemrég, 12 év után lépett ki a Whitesnake zenekarból.


2014. október 21., kedd

Októberi koncertajánló - 3. rész

Anathema - 10.23.
A liverpooli progresszív rock banda visszatér Magyarországra október 23-án a Satellites Over Europe turné keretében. A koncertsorozaton a csapat a legújabb albumát, a Distant Satellites-t mutatja be a nagyközönségnek. A koncertet az A38-as hajón rendezik meg, előzenekarként az osztrák Mother's Cake játszik.



2014. október 15., szerda

Apocalyptica - Megvan az új koncertdátum

Ahogy a srácok ígérték már itt is vannak az európai turné dátumai. Az őszi koncertsorozat első bulijára Hannoverben kerül sor október 1-én, majd további német, lengyel és egy cseh koncert után érkeznek majd meg a csellisták Budapestre október 11-én. Nem csak a dátum, a helyszín is változott, a PeCsa helyett a Barba Negra Music Clubban rendezik meg a bulit. A korábban vásárolt jegyek az új dátumra is érvényesek!


2014. október 13., hétfő

Októberi koncertajánló - 2. rész


Kiss Forever Band - 10.17.
A Kiss Forever Band, Európa legjobb KISS tribute zenekara október 17-én adja 19. születésnapi koncertjén a Barba Negra Music Clubban az Asphalt Horsemen kíséretében. Kapunyitás nyolc órakor, az Asphalt Horsemen háromnegyed kilenckor, a KFB tízkor lép színpadra, a koncertek után buli hajnalig!


2014. október 12., vasárnap

SOTO - Itt az első teljes dal az albumról

Hamarosan érkezik a SOTO zenekar debütáló albuma, amely a korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg csak a jövő év elején jelenik meg. Jeff Scott Soto nemrégiben már a negyedik menedzsmenttel kötött szerződést 2014 folyamán, legutóbb a német székhelyű ITM Agencyvel. Reméljük, most már megtalálják számításaikat, és a lemez is zöld utat kap.


HammerFall - Tagcserék a zenekarban!

A múlt héten váratlan bejelentéssel jelentkezett a svéd HammerFall, akik kb. másfél napja jelentették meg legújabb lemezüket a (r)Evolutiont. Az album előkelő helyen végzett több országban is, Svédországban listavezető lett, Csehországban és Németországban a negyedik helyen végzett, Svájcban az ötödik helyet szerezte meg magának, míg Finnországban éppen bekerült a Top10-be.


A HammerFall nemcsak az új lemezzel ért el sikereket, a múlt héten piacra dobták saját whiskey márkájukat is, a Legacy Of Kings-et.

Apocalyptica - Jövő őszre halasztják az áprilisi koncertet!

A finn csellisták nemrég jelentették be, hogy a 2015-ös tavaszi európai turnét őszre halasztják, így az április 11-i budapesti koncertet is elnapolják. Ennek hivatalos oka az új lemez körüli teendők, amely a vártakkal ellentétben valószínűleg csak tavasszal fog megjelenni. Egyébként a srácok örömmel adták hírül, hogy az album producere a Grammy-díjas Nick Raskulinecz lesz, aki eddig többek között a Foo Fighters, a Deftones és a Mastodon zenekarokkal dolgozott együtt.

2014. október 9., csütörtök

Masters Of Rock - Megvan a fesztivál headlinere!

Ma érkezett a bejelentés, miszerint megvan a jövő évi csehországi Masters Of Rock fesztivál headlinere méghozzá a Nightwish zenekar személyében. A Nightwisht manapság az egyik legnépszerűbb metal zenekarként tartják számon, akik gőzerővel dolgoznak új lemezükön, amely a tervek szerint jövő tavasszal kerül boltokba. Az album különlegességét nem csak az adja, hogy a rajongóknak három és fél évet kellett várniuk az Imaginaerum után, hanem hogy ez lesz a banda első lemeze, amelyen már az új énekesnő, Floor Jansen énekel.

2014. október 1., szerda

Keep Wiseman Alive VIII.

Már eddig is tudhattuk,  hogy az idei Keep Wiseman Alive koncertsorozat egyik fellépője a svéd The Poodles lesz, akik eddig mindössze egyszer adtak koncertet Magyarországon, 2007-ben a HammerFall vendégeként mutattak be hat dalt a közönségnek. Most hét év után visszatérnek Budapestre egy teljes műsorral, amely keretében méltóképpen bemutatkozhatnak a hazaiaknak. Néhány hete azonban a zenekar bejelentette, hogy a basszusgitárosuk, Pontus kilép a bandából, így már Budapestre is az új bőgőssel érkeznek.