2014. október 12., vasárnap

HammerFall - Tagcserék a zenekarban!

A múlt héten váratlan bejelentéssel jelentkezett a svéd HammerFall, akik kb. másfél napja jelentették meg legújabb lemezüket a (r)Evolutiont. Az album előkelő helyen végzett több országban is, Svédországban listavezető lett, Csehországban és Németországban a negyedik helyen végzett, Svájcban az ötödik helyet szerezte meg magának, míg Finnországban éppen bekerült a Top10-be.


A HammerFall nemcsak az új lemezzel ért el sikereket, a múlt héten piacra dobták saját whiskey márkájukat is, a Legacy Of Kings-et.

Azonban a csúcspontok mellé természetszerűen járnak a mélypontok is, Anders Johansson dobos bejelentette, hogy kiszáll a zenekarból, ennek hátterében minden valószínűség szerint az egyre gyakoribb zenei nézeteltérések álltak. Anders 1999-től volt a zenekar tagja, de a '80-as években játszott pl. Malmsteen lemezein is, illetve 2004-ben a Stratovarius zenekart is kisegítette.

A zenekar nem ijedt meg a bejelentéstől, már meg is találták Anders utódját David Wallin személyében, akit többek között a Peter Tägtgren vezette Pain zenekarból ismerhetünk.


A bőgös poszton is változás történt, igaz, ez csak ideiglenes állapot. Fredrik Larssonnak decemberben születik meg második kisgyermeke, így ő márciusig családjával marad. Az elkövetkezendő hónapokban egy régi tag fogja kisegíteni a csapatot, méghozzá Stefan Elmgren, aki 1997 és 2008 között volt a zenekar gitárosa, amikor is bejelentette, hogy a zenélés helyett inkább pilótaként szeretne karriert építeni.


A srácoknak idén még van egy moszkvai fellépése, illetve egy rövidebb dél-amerikai turnéjuk, majd jövő év januárjában indul az európai koncertsorozat. Egyelőre nincs magyarországi dátum, de február 9-én Grazban, 10-én pedig Bécsben játszanak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése