2014. október 9., csütörtök

Masters Of Rock - Megvan a fesztivál headlinere!

Ma érkezett a bejelentés, miszerint megvan a jövő évi csehországi Masters Of Rock fesztivál headlinere méghozzá a Nightwish zenekar személyében. A Nightwisht manapság az egyik legnépszerűbb metal zenekarként tartják számon, akik gőzerővel dolgoznak új lemezükön, amely a tervek szerint jövő tavasszal kerül boltokba. Az album különlegességét nem csak az adja, hogy a rajongóknak három és fél évet kellett várniuk az Imaginaerum után, hanem hogy ez lesz a banda első lemeze, amelyen már az új énekesnő, Floor Jansen énekel.


A fesztivál további fellépőit is folyamatosan teszik közzé, a legutóbbi poszt óta (amelyet itt tekinthetsz meg) több név is bejelentésre került. Például a holland szimfonikus metalt játszó Delain, amelyet a Within Temptation volt billentyűse, Martijn Westerholt alapított.


A svéd lánycsapat, a Crucified Barbara is ott lesz jövőre Vizovicében. A csajok eddig négy lemezt jelentettek meg, a legutóbbi In The Red címmel kb. egy hónapja jelent meg, a turné során Budapesten is megfordultak október 1-én a Dürerben.


Újra visszatér a fesztivál színpadára az angol Neonfly is. A hamarosan megjelenő albumukat a cseh rajongók Vizovicében hallhatják majd először. A lemez producere pedig nem más lesz, mint Dennis Ward! A férfi látogatók nevében remélem, jövőre is hoznak pár táncoslányt magukkal...


A fesztiválon ott lesz az Avatar elnevezésű göteborgi dallamos metal zenekar is. A banda 2000-ben alakult, több európai turnén is részt vettek többek között az Evergrey, az In Flames, az Obituary, a Hardcore Superstar, a Dark Tranquillity és a Helloween társaságában, de a Lacuna Coil-lal például Amerikát is bejárták. A srácok eddig öt lemezt jelentettek meg, a legutóbbi idén jött ki Hail The Apocalypse címmel.


A Masters-en egy új zenekar is bemutatkozik majd, a Serious Black, amelynek ötlete az ex-Helloween gitáros Roland Grapow és az Emergency Gate bőgös, Mario Lochert agyából pattant ki. A zenekar további tagjai az Edenbridge gitárosa, Dominik Sebastian, a Blind Guardian volt dobosa, Thomen Stauch, az ex-Dreamscape billentyűs, Jan Vacik és a Bloodbound volt énekese, Urban Breed. A srácok jelenleg első lemezükön dolgoznak, amelyet 2015 elején szeretnének megjelentetni.


A Voodoo Circle is először fog fellépni a Masters Of Rock színpadán. Az Alex Beyrodt vezette zenekar a nyár elejére tervezi új albumát, amelyről természetesen pár számot a csehországi fesztiválon is bemutatnak.


eddigi fellépők (betűrendben):
Avatar
Blues Pills
Crematory
Crucified Barbara
Delain
Gamma Ray
Gotthard
Gus G.
Kamelot
Krokus
Lacrimas Profundere
Legion Of The Damned
Mercenary
Neonfly
Nightwish
Powerwolf
Septicflesh
Serious Black
Sonata Arctica
Voodoo Circle
Xandria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése