2014. augusztus 7., csütörtök

Augusztusi koncertajánló

Gondoltam, havonta készítek egy bejegyzést az aktuális koncertekről és fesztiválokról. Persze mindent összeszedni lehetetlen lenne, én is inkább a külföldi zenekarok fellépéseire koncentrálok, de valószínűleg így is sok minden ki fog maradni... Hát akkor nézzük mire érdemes ellátogatni augusztusban!

Picture On fesztivál
Augusztus 8-9-én Ausztriában egy kis faluban, Bildeinben rendeznek meg egy fesztivált. Bildein nem messze az osztrák-magyar határtól fekszik, 20 km-re Szombathelytől, és mindössze 370 lakost számlál. A két nap előtt, csütörtökön egyfajta bemelegítő napot tartanak, három zenekar lép színpadra, köztük a magyar Soulwave zenekar is.
A vasi zenekar mellett még három másik magyar zenekar kapott lehetőséget, pénteken a Ladánybene 27 és az Ivan & The Parazol játszik, szombaton pedig a szintén vas megyei Anima Sound System.
Persze a hazai és az osztrák zenekarok mellett a szervezők gondoskodtak igazi nagyágyúkról is. A fesztivál három főzenekarának a Mina Caputo vezette Life Of Agony, a skót Nazareth és a Skid Row tekinthető. A két nap során fellép többek között a The Busters, a Terrorgruppe, Bonaparte és a Triggerfinger is.
a fesztivál hivatalos weboldala: http://www.pictureon.at/hu


A Skid Row zenekar 18 and Life c. klasszikusa


Sziget fesztivál
Az idei Sziget augusztus 11-én veszi kezdetét. Senki előtt sem titok, hogy a fesztiválról egyre jobban kiszorulnak a rock és metal zenekarok, a hajdani HammerWorld sátrat beszüntették, 2012-ben felcsillant a remény, hiszen a metal zenének külön napot szenteltek, bár az is igaz, hogy csak egy színpadon. Magát a fesztivált már inkább a külföldieknek tartják, hiszen a hazai közönségnek csak kis rétege tudja kifizetni a 16.000 forintos napi jegyet, és akkor ne is említsem a 74.000 forintos heti jegyet... Röviden úgy fogalmazhatnék, a Sziget elkurvásodott! Na jó, ne legyünk ennyire pesszimisták, nézzük a reményfoltokat.
Pop-Rock Nagyszínpad: Tankcsapda, Blink-182, Anti-Flag, Ska-P, Queens Of The Stone Age, Imagine Dragons, Placebo, Korn
A38 Színpad: Brody Dalle, A Day To Remember, Jimmy Eat World, The BossHoss, Nofx
Világzenei Színpad: Russkaja (igaz, inkább ska zenét játszanak, de ettől függetlenül ajánlom)
Petőfi Rádió - Volt Színpad: Road, Leander Rising Akusztik, Riddim Colony, Anna and the Barbies, Odett, Ocho Macho, Subscribe, Péterfy Bori & Love Band
Blues-ír Színpad: Paddy and the Rats, ÍRka-FÍRka, Éirí, Firkin
Budapest Park Tribute Színpad: Faith No More Tribute, Piknik Park (Linkin Park), Stoned (Rolling Stones), Subscribe plays RATM, Good Time Boys (RHCP), Doors Emlékzenekar, Hollywood Rose (GNR), AB/CD (AC/DC), Alcoholica (Metallica), Gouranga (Nirvana)
Magic Mirror: igaz, hogy ezt a sátrat leginkább a saját neműkhöz vonzódók látogatják, de ez ne ijesszen el senkit, a minden nap 23:30-kor kezdődő Varieté show-t legalább egyszer nézzétek meg, én minden évben megteszek, és folyton csak ámulok-bámulok...
hivatalos weboldal: http://sziget.hu/fesztival


A Korn Coming Undone c. dala már majdnem 30 millió nézőnél tart a YouTube-on


Misery Index - 08.15.
Ha nincs időd/kedved/pénzed stb. kimenni a Szigetre, akkor se keseredj el, augusztus 15-én a Misery Index játszik a Dürer Kertben. A marylandi death/grind négyes májusban jelentette meg ötödik nagylemezét, a The Killing Goth-ot, amit kb. egy hét múlva a hazai közönségnek is bemutatnak. Előzenekarként az Eradication és a Morhold fog játszani.
Az esemény facebook oldaláért kattints ide.



Strandfesztivál
Augusztus 20. és 23. között Zamárdié a főszerep, a négy nap alatt öt helyszínen fognak folyni a program. A szervezők felsorakoztatják a magyar zenei színtér színe-javát, többek között fellép a Tankcsapda, a Quimby, a Subscribe, Soerii&Poolek, az Anna and the Barbies és Péterfy Bori is. A hazai fellépők mellett a szervezők öt külfüldi produkciót is Zamárdiba csábítottak, Wilkinson-t, John Newman-t, a Knife Party-t, a Parov Stelar Band-et és a Papa Roach-ot (őszíntén megvallva, én csak ez utóbbira lennék kíváncsi...).
a fesztiválról minden érdekességet megtaláltok itt: http://strandfesztival.com/


A Papa Roach egyik legsikeresebb slágere, a Last Resort


Ian Anderson - 08.23.
Ian Anderson és csapata idén egy új albummal térnek vissza Magyarországra. A Budapesti Kongresszusi Központban tartandó koncerten a Homo Erraticus c. friss kiadvány dalai mellett természetesen a Jethro Tull igazi klasszikusai is helyet kapnak majd.
a koncertről bővebben itt olvashattok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése