2014. december 1., hétfő

Wacken kalendárium - 1. nap

Elkezdődött a játék! Úgy ültem a gép előtt várva az éjfélt, mint a kisgyerekek karácsony napján az ablakban... De végre megjelent az adventi kalendárium, nagy örömmel "nyitottam ki" az 1-es számú gömböt. Az első kérdés így szólt: Melyik az a német dallamos death metal zenekar, amelynek utolsó albuma Ours Is The Storm néven jelent meg.


2014. november 30., vasárnap

Wacken adventi kalendárium

Ma éjfélkor indul a Wacken Open Air fesztivál karácsonyi játéka a www.metaltix.com weboldalon! Az adventi kalendárium ajtajai mögött a 2015-ös fesztivál fellépőinek nevei, kérdések és ajándékok várják a résztvevőket.


2014. november 28., péntek

SOTO - Január 30-án jön ki a debütáló lemez

Ma érkezett a bejelentés, miszerint Jeff Scott Soto új zenekarának első lemeze, az Inside The Vertigo január 30-án jelenik meg az earMusic gondozásában.


Mint ahogy korábban is beszámoltam róla, a SOTO zenekart Jeff jelenlegi szólózenekarának tagjai alkotják, Edu Cominato, BJ, David Z és Jorge Salan. Jeff Scott Soto elmondása szerint, azért is lett a lemez annyira sokoldalú, hiszen zenésztársai is mind a világ különböző részeiről, más-más hatásokkal érkeztek, és ezek alapján született meg a SOTO zenekar stílusa, amely ötvözi a power metalt a progresszív, groove-os gitár témákkal, miközben (legtöbbször) a Jeff által megszokott dallamos énekvezetésre számíthatunk.

2014. november 27., csütörtök

Masters Of Rock, Metalfest - Újabb fellépők a cseh fesztiválokon

A hétvégi Winter Masters Of Rock-on nem csak a júliusi MoR-ra jelentettek be újabb neveket, de a júniusban megrendezésre kerülő pilseni Metalfestre is.

Legutóbb október elején számoltam be a fellépőkről (ezen a linken elolvashatod), azóta mindkét fesztivál több névvel bővítette listáját.



2014. október 30., csütörtök

Whitesnake - Live In '84

A mai nap folyamán Japánban megjelent a Whitesnake Live In '84 - Back To The Bone c. kiadványa, amelyet a Frontiers kiadó a Slide It In album 30. évfordulója kapcsán jelentet meg.


A Live In '84 Európában november 7-én, Észak-Amerikában november 11-én fog megjelenni, elérhető lesz DVD és deluxe CD/DVD kiadásban is.

2014. október 24., péntek

Revolution Saints - Új szupercsapat alakult

Revolution Saints néven alapított zenekart Deen Castronovo, Jack Blades és Doug Aldrich. Deen Castronovo dobtudását már olyan zenekarokban bizonyíthatta, mint a Journey vagy a Bad English, és az új zenekarban fantasztikus ének hangját is megmutatja. Jack Blades basszusgitáros hard rock-os stílusa pedig már ismerős lehet a Night Ranger zenekarból, és akkor még nem is említettük Doug Aldrichot, aki nemrég, 12 év után lépett ki a Whitesnake zenekarból.


2014. október 21., kedd

Októberi koncertajánló - 3. rész

Anathema - 10.23.
A liverpooli progresszív rock banda visszatér Magyarországra október 23-án a Satellites Over Europe turné keretében. A koncertsorozaton a csapat a legújabb albumát, a Distant Satellites-t mutatja be a nagyközönségnek. A koncertet az A38-as hajón rendezik meg, előzenekarként az osztrák Mother's Cake játszik.



2014. október 15., szerda

Apocalyptica - Megvan az új koncertdátum

Ahogy a srácok ígérték már itt is vannak az európai turné dátumai. Az őszi koncertsorozat első bulijára Hannoverben kerül sor október 1-én, majd további német, lengyel és egy cseh koncert után érkeznek majd meg a csellisták Budapestre október 11-én. Nem csak a dátum, a helyszín is változott, a PeCsa helyett a Barba Negra Music Clubban rendezik meg a bulit. A korábban vásárolt jegyek az új dátumra is érvényesek!


2014. október 13., hétfő

Októberi koncertajánló - 2. rész


Kiss Forever Band - 10.17.
A Kiss Forever Band, Európa legjobb KISS tribute zenekara október 17-én adja 19. születésnapi koncertjén a Barba Negra Music Clubban az Asphalt Horsemen kíséretében. Kapunyitás nyolc órakor, az Asphalt Horsemen háromnegyed kilenckor, a KFB tízkor lép színpadra, a koncertek után buli hajnalig!


2014. október 12., vasárnap

SOTO - Itt az első teljes dal az albumról

Hamarosan érkezik a SOTO zenekar debütáló albuma, amely a korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg csak a jövő év elején jelenik meg. Jeff Scott Soto nemrégiben már a negyedik menedzsmenttel kötött szerződést 2014 folyamán, legutóbb a német székhelyű ITM Agencyvel. Reméljük, most már megtalálják számításaikat, és a lemez is zöld utat kap.


HammerFall - Tagcserék a zenekarban!

A múlt héten váratlan bejelentéssel jelentkezett a svéd HammerFall, akik kb. másfél napja jelentették meg legújabb lemezüket a (r)Evolutiont. Az album előkelő helyen végzett több országban is, Svédországban listavezető lett, Csehországban és Németországban a negyedik helyen végzett, Svájcban az ötödik helyet szerezte meg magának, míg Finnországban éppen bekerült a Top10-be.


A HammerFall nemcsak az új lemezzel ért el sikereket, a múlt héten piacra dobták saját whiskey márkájukat is, a Legacy Of Kings-et.

Apocalyptica - Jövő őszre halasztják az áprilisi koncertet!

A finn csellisták nemrég jelentették be, hogy a 2015-ös tavaszi európai turnét őszre halasztják, így az április 11-i budapesti koncertet is elnapolják. Ennek hivatalos oka az új lemez körüli teendők, amely a vártakkal ellentétben valószínűleg csak tavasszal fog megjelenni. Egyébként a srácok örömmel adták hírül, hogy az album producere a Grammy-díjas Nick Raskulinecz lesz, aki eddig többek között a Foo Fighters, a Deftones és a Mastodon zenekarokkal dolgozott együtt.

2014. október 9., csütörtök

Masters Of Rock - Megvan a fesztivál headlinere!

Ma érkezett a bejelentés, miszerint megvan a jövő évi csehországi Masters Of Rock fesztivál headlinere méghozzá a Nightwish zenekar személyében. A Nightwisht manapság az egyik legnépszerűbb metal zenekarként tartják számon, akik gőzerővel dolgoznak új lemezükön, amely a tervek szerint jövő tavasszal kerül boltokba. Az album különlegességét nem csak az adja, hogy a rajongóknak három és fél évet kellett várniuk az Imaginaerum után, hanem hogy ez lesz a banda első lemeze, amelyen már az új énekesnő, Floor Jansen énekel.

2014. október 1., szerda

Keep Wiseman Alive VIII.

Már eddig is tudhattuk,  hogy az idei Keep Wiseman Alive koncertsorozat egyik fellépője a svéd The Poodles lesz, akik eddig mindössze egyszer adtak koncertet Magyarországon, 2007-ben a HammerFall vendégeként mutattak be hat dalt a közönségnek. Most hét év után visszatérnek Budapestre egy teljes műsorral, amely keretében méltóképpen bemutatkozhatnak a hazaiaknak. Néhány hete azonban a zenekar bejelentette, hogy a basszusgitárosuk, Pontus kilép a bandából, így már Budapestre is az új bőgőssel érkeznek.

2014. szeptember 30., kedd

Októberi koncertajánló - 1. rész

Rage - 10.01.
A Rage zenekar idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, a jubileumi turné során a budapesti A38-as hajó színpadán is fellépnek. A Peavy Wagner vezette együttes előtt két szintén német együttes mutatkozik be: a Tri State Corner és a Lion Twin.




2014. szeptember 25., csütörtök

Masters Of Rock - Már 14 fellépő neve ismert

Egyre csak gyarapodik a cseh Masters Of Rock fesztiválon fellépők listája, annak ellenére, hogy az eddigi években decemberig kellett várni az első nevekre.


Korábban már beszámoltam Nektek hét zenekarról (Sonata Arctica, Powerwolf, Gotthard, Kamelot, Blues Pills, Crematory, Septicflesh), akik már biztosan ott lesznek 2015-ben Vizovice-ben. Azóta újabb hét nevet tettek közzé a szervezők.

2014. szeptember 19., péntek

Keep Wiseman Alive Fabio Lione-val

A nyolcadik Keep Wiseman Alive-on a The Poodles mellett Fabio Lione lesz a másik vendégszereplője az estének. Habár a tavalyi bulin a Vision Divine is játszott volna, sajnálatos módon az utolsó pillanatban visszamondták a koncertet, mivel Fabio "nagyon elfoglalt volt a barátaival Brazíliában". Úgy néz ki, a Rhapsody Of Fire énekese idén pótolja elmaradását, és november 8-án láthatjuk a Barba Negra Music Club színpadán.

Fabio bejelentése a facebookon volt olvasható:
"Hello to all the Hungarian fans of Wisdom and good music!!! i'm happy to announce that i will perform at Wisdom's Keep Wiseman Alive show in Hungary on 8th November 2014!!! (..last year unfortunately we couldn't do the show together 'cause i was busy in Brasil with my friends.., but this year finally is going to happen and we are going to make a great show together with some nice surprises!!!) see you all there my friends!!!!!!!! and Ciaooo!!!"

Wacken 2015 - 5 újabb zenekar

Néhány perce újabb zenekarok nevét tették közzé a jövő évi Wacken Open Air fellépői közül. Az eddigi tizenöt csapat mellé most újabb öt zárkózott fel.


2015-ben a Wacken színpadán most már biztos, hogy ott lesz a black metalt játszó norvég Khold, a The BossHoss,  a Black Label Society, Rob Zombie és a Judas Priest is.

2014. szeptember 15., hétfő

Apocalyptica - VIP-jegy a budapesti koncertre

Az Apocalyptica megkezdte a VIP-jegyek árusítását is a jövő évi koncertekre. A jegyek mellett lehetőség van az új album (CD vagy bakelit formájában) előrendelésére is, amelyet a megjelenés napján (2015. tavasza) kézbesítenek a megrendelőknek.


A VIP-csomag a következőket tartalmazza: exkluzív belépőjegy, amely kemény papírból készül, így biztosabb, hogy átvészeli az esti koncertet, hogy utána a relikviák közé kerülhessen, VIP feliratú karszalag, dedikált CD vagy bakelit, valamint lehetőséget biztosít a korábbi beengedésre, találkozásra a zenekarral.

További infók, árak a zenekar hivatalos webshop oldalán.


Masters Of Rock - Újabb zenekart jelentettek be

Jövőre július 9. és 12. között rendezik meg a Masters Of Rock fesztivált a csehországi Vizovicében. A korábbi évekkel ellentétben már megkezdték a jegyárusítást (szeptember végéig 900 CZK, 37 EUR), és a zenekarok bejelentésével sem vártak a Winter MoR-ig.


Hét zenekarról már biztosan tudhatjuk, hogy ott lesznek a 2015-ös Masters Of Rock fesztiválon. A Powerwolf a szombati nap headlinere lesz, a fesztivál előtti napokban adják ki majd az új stúdióalbumukat, így az új dalokat először a cseh fesztiválon lehet majd hallani. A német vérfarkasok extra látványelemekkel is készülnek, hiszen a koncertet rögzíteni is fogják, ami később DVD formátumban kerül a boltokba.

2014. szeptember 3., szerda

Rock Meets Classic 2015

A napokban bejelentették a 2015-ös Rock Meets Classic turné állomásait és szólistáit is. Mat Sinner és zenekara a 18 állomásos turné során bejárja szinte az összes nagyobb német várost, ellátogatnak Svájcba két koncert erejéig, és az idei évvel ellentétben, Bécsbe is elhozzák a szimfonikus zenekarral kísért legendás rock dalokat. Az osztrák fővárosban március 23-án adnak koncertet a Stadthalle-ben.

2015-ben szintén a prágai Bohemian Symphony Orchestra kíséri el őket a közép-európai turnéra, szólistákként pedig igazi "nagyágyúkat" sorakoztattak fel: John Wetton (Asia), Eric Martin (Mr. Big), Rick Parfitt (Status Quo) és Ian Gillan (Deep Purple). A 2015-ös Rock Meets Classic sorozatot a napokban elhunyt Jimi Jamison emlékének címezték a zenészek.


2014. szeptember 2., kedd

Novemberben újra Budapesten a D.A.D.

Ma jött a jó hír, a D.A.D. ősszel újra Magyarországra érkezik. 2012-ben már adtak egy koncertet Budapesten, akkor óriási show-t csináltak hangulattal, látvánnyal, világító gitárokkal, minden volt ott. A dán csapat november 6-án újra megmutathatja magát a magyar közönségnek. A koncertet a Barba Negra Music Clubban rendezik meg, egyelőre előzenekarokról nincs hír.


2014. szeptember 1., hétfő

Szeptemberi koncertajánló

SteamRoller - 09.04-05.
Doug Aldrich (Burning Rain, ex-Whitesnake, ex-Dio), Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-Pride & Glory) és Michael Devin SteamRoller néven alapított zenekart 2012-ben. A trió koncertjeiken feldolgozásokat játszik, többek között Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple, Whitesnake, Police, The Who, Santana, Dio és Michael Jackson dalokat játszanak. A SteamRoller idén két koncertet is ad Veldenben (AT) szeptember 4-én és 5-én.
Facebook:
https://www.facebook.com/events/241063799436823/?ref=ts&fref=ts (szept. 4.)
https://www.facebook.com/events/754418217932827/?ref=ts&fref=ts (szept. 5.)



Rock On! Fest - 09.05-07.
Persze nagyon jó ötletnek tartom, hogy a fővárosban megszerveznek egy ingyenes rock fesztivált, már csak az lenne a kérdésem, hogy az utóbbi hónapban miért tűntek el a plakátról a külföldi fellépők??? Bocsi a szervezőknek, de így számomra már egyáltalán nem vonzó ez a buli...



Blondie - 09.09.
A 40. születésnapját ünneplő Blondie idén kishazánkba is ellátogat. A zenekar a '70-es években kezdte meg működését, óriási népszerűségre tettek szert, az évek során több mint 60 millió lemezt adtak el, 2006-ban  a Black Sabbath, Miles Davis, a Lynyrd Skynyrd és a Sex Pistols mellett beiktatták őket a cleveland-i Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Blondie előtt Odett lép színpadra a Budapest Arénában.
Jegyekkel kapcsolatos információk itt.




2014. augusztus 26., kedd

Danger Angel - Hivatalosan is bejelentették az új énekest

Még április, május eleje környékén hallottam, hogy a görög Danger Angel zenekar új énekest keres, mivel Minas sajnos nem tudta tovább vállalni a zenekari teendőket. Egyfelől sajnálattal fogadtam a hírt, Minas egy nagyon jó fej srác, de sajnos azt is el kell ismerni, hogy nem sorolható a kiemelkedő énekesek közé.


A zenekar ma jelentette be új énekesét BJ személyében. Nagy volt a titkolózás, a hónapok során mindig csak egy-egy részletet mutattak meg az új frontemberből, habár május végén már biztos volt a döntés. BJ éppen Németországban koncertezett Jeff Scott Sotoval, amikor megkapta a jó hírt, én is ott voltam, szóval azóta várom már a nagy bejelentést, és hogy hivatalosan is gratulálhassak neki.

Allan Sørensen kilépett a Royal Huntból

Ma láttam Allan Sørensen facebook üzenőfalán a bejelentést, miszerint kiszáll a Royal Hunt zenekarból. Allan a Royal Hunt mellett a Cornerstone és a Scarlet dobosa is volt, azonban karrierjét a Narrita zenekarban kezdte, de játszott pl. André Anderson szólóalbumán is.

Allan egy hosszabb megszakítás mellett majdnem tíz évig volt a Royal Hunt dobosa, ám most mégis a "elválást" választotta. Kilépését tulajdonképpen nem magyarázta meg, facebook oldalán is csak annyi volt olvasható, hogy "hosszú gondolkodás és mérlegelés után hozta meg döntését" és hogy most "új kihívásokat szeretne keresni". Persze a többieknek sok szerencsét kíván a jövőben, és bárki keresheti e-mailben, ha session dobosra lenne szüksége.

Allan Sørensennel a márciusi Royal Hunt koncert után

2014. augusztus 21., csütörtök

Whitesnake - Megvan az új gitáros!

Kb. 5 perce került ki a David Coverdale facebook oldalára, hogy megvan az új Whitesnake gitáros méghozzá Joel Hoekstra személyében. Joel eddig a Night Ranger gitárosa volt, mellette a Trans-Siberian Orchestrában tevénykedett, illetve szép kis lajstromja van arról, kikkel dolgozott együtt karrierje során. A listán többek között szerepel Jeff Scott Soto, Dee Snider, a Foreigner, Eric Martin, Joe Lynn Turner, Sebastian Bach, Kip Winger stb. Valamint szerepelt több tv-s showban és Broadway előadásban is, illetve különböző filmekben is (pl. Rock Of Ages).

Joelt eddig még nem volt szerencsém színpadon látni, de remélem, hogy ez hamarosan a Whitesnake kapcsán változik.

2014. augusztus 18., hétfő

TSO - 120 koncert 52 nap alatt

A Trans-Siberian Orchestra bejelentette 2014-es téli monstre turnéjának dátumait. Az amerikai együttes 52 nap alatt 71 városban 120 koncertet fog adni. Persze ez is az USA-ban történik, az idei évben biztos, hogy nem jutnak el az öreg kontinensre, sőt 2015-ben is a wacken-i fellépésük lesz az egyetlen helyszín Európában.

Szerencsés helyzetben vannak amerikai barátaink, egyik ismerősömnek pl. négy koncerthelyszín is két és fél óra autókázási időn belül van... Én meg majd utazhatok 1300 km-t Németországba! De persze egy ilyen show-ért mindenképpen megéri.

2014. augusztus 13., szerda

Steel Panther - Márciusban újra Bécsben

Igaz, egyelőre a Steel Panther nem sok koncertet hirdetett meg a 2015-ös évre, de azt már tudni lehet, hogy március 29-én az osztrák fővárosban fognak fellépni. Persze magyar dátum most sincs, valószínűleg nem is lesz, úgyhogy irány Bécs!


Legutóbb 2012-ben játszottak Bécsben, amire én is szerettem volna elmenni, azonban egy jó kis betegség és a 40 fokos lázam megakadályozott. Így idén láttam őket először Pozsonyban március 1-én, abban a másfél órában annyira meggyőztek a párducok, hogy a másnapi, graz-i koncertjükön is muszáj volt ott lennem. Persze ugyanazokat a számokat játszották ugyanazokkal a show elemekkel mindkét este, ennek ellenére egyáltalán nem unatkoztam Grazban sem.

Michael Starr-ral az idei osztrák koncert előtt

Audrey Horne - Kint vannak a turnédátumok

Szeptemberben megjelenik a norvég banda Pure Heavy névre hallgatagó ötödik nagylemeze, novemberben pedig európai turnéra is indulnak a srácok, amely során a spanyol '77 és dán Pet The Preacher zenekar kíséri őket. A turné állomásai érintik Németországot, Belgiumot, Hollandiát, Angliát, Franciaországot, Svájcot és Ausztriát, azonban magyar dátum nincs a koncertek között. A hazai rajongók december 12-t véshetik be a naptárba, aznap a bécsi Arénában játszik a zenekar. Az Audrey Horne weboldalán lehetőség lesz előrendelést leadni mind a jegyekre, mind az új albumra.

2014. augusztus 11., hétfő

Jeff Scott Soto

Több olyan zenész is van, akiket nagyon tisztelek a munkájukért, ilyen pl. Jeff Scott Soto is, aki annak idején Yngwie J. Malmsteen mellett mutatkozott be. Többször is volt szerencsém látni színpadon, és sosem okozott csalódást, mindig is azt a minőséget hozta, amit az ember elvárhat tőle.


Először 2013-ban láttam a Barba Negrában, ahol egy fantasztikus koncertet adott. Annak ellenére, hogy ez egy szólóprojekt, zenésztársait teljesen egyenlő társakként kezelte, előadták egyik gitárosának, Jorge Salánnak Risk c. dalát, David Z szólózott, Edu Cominato pedig énekelt a dobok mögött. Egy teljesen összeszokott csapat állt a színpadon, az utolsó dalként előadott Steel Panther szám a capella feldolgozása pedig egyszerűen zseniális volt. A koncert után volt lehetőségem találkozni Jeff-fel, aki egy elképesztően kedves figura, aki tisztában van a tehetségével, mégsem játssza a "nagy rocksztárt".

Első találkozás Jeff Scott Soto-val 2013-ban

2014. augusztus 8., péntek

Nagy találkozások (1. rész)

Nagyon szerencsésnek tartom magam, mivel koromhoz képest nagyon sok koncerten ott lehettem, és több zenésszel sikerült is találkoznom.

Az egyik legkülönlegesebb koncertet, amin részt vehettem, Jon Lord adta Győrben a Filharmonikusok és a Cry Free zenekar kíséretében 2010-ben. Nagyon lenyűgöző volt az egész este, Jon Lord saját dalai mellett természetesen a Deep Purple klasszikusok sem maradhattak el. Azért is volt különleges az este, mert ez volt az egyetlen eddigi alkalom, amikor egy számomra nagyon kedves dalt, a Child In Time-ot élőben hallhattam. Valószínűleg ez volt az utolsói, hacsak nem látogatok el végre egy önálló Cry Free koncertre, sajnos Gilan hangi adottságai már nem engedik meg, hogy ezt a zseniális számot felvegyék a set-listre. Külön öröm volt számomra, hogy találkozhattam személyesen is a Hammond-orgonák mesterével, abban a pár percben egy igazi úriembert ismerhettem meg. Igaz, látszott rajta, hogy mennyire elfáradt, ennek ellenére volt ránk pár perce, aláírta a relikviákat és kedvesen "pózolt" a közös fényképekhez.

Joh Lorddal a győri koncert után 2010-ben

2014. augusztus 7., csütörtök

Augusztusi koncertajánló

Gondoltam, havonta készítek egy bejegyzést az aktuális koncertekről és fesztiválokról. Persze mindent összeszedni lehetetlen lenne, én is inkább a külföldi zenekarok fellépéseire koncentrálok, de valószínűleg így is sok minden ki fog maradni... Hát akkor nézzük mire érdemes ellátogatni augusztusban!

Picture On fesztivál
Augusztus 8-9-én Ausztriában egy kis faluban, Bildeinben rendeznek meg egy fesztivált. Bildein nem messze az osztrák-magyar határtól fekszik, 20 km-re Szombathelytől, és mindössze 370 lakost számlál. A két nap előtt, csütörtökön egyfajta bemelegítő napot tartanak, három zenekar lép színpadra, köztük a magyar Soulwave zenekar is.
A vasi zenekar mellett még három másik magyar zenekar kapott lehetőséget, pénteken a Ladánybene 27 és az Ivan & The Parazol játszik, szombaton pedig a szintén vas megyei Anima Sound System.
Persze a hazai és az osztrák zenekarok mellett a szervezők gondoskodtak igazi nagyágyúkról is. A fesztivál három főzenekarának a Mina Caputo vezette Life Of Agony, a skót Nazareth és a Skid Row tekinthető. A két nap során fellép többek között a The Busters, a Terrorgruppe, Bonaparte és a Triggerfinger is.
a fesztivál hivatalos weboldala: http://www.pictureon.at/hu


A Skid Row zenekar 18 and Life c. klasszikusa


2014. augusztus 6., szerda

Apocalyptica - 2015-ben újra Magyarországon

Pár napja nem csak azt jelentették be, hogy az Apocalyptica 2015 elején végre új albummal jelentkezik, hanem azt is, hogy a megjelenés után turnéra is indulnak. A koncertsorozat április elején fog kezdődni Berlinben, majd a lengyel és a cseh koncertek után, április 11-én hazánkba is ellátogatnak, illetve ha egyszer nem lenne elég, Bécsben is el lehet őket kapni 14-én.


Annak ellenére mennyire szeretem őket, és hogy többször is voltak Magyarországon, eddig csak egy koncertjükön voltam a 2008-as Szigeten. Igaz, kárpótol a tudat, hogy akkor sikerült találkoznom a zenekar tagjaival.

Egy kicsit rólam... (2. rész)

Az  előző bejegyzésben megosztottam Veletek a kezdeteket, és hogy hogyan is ismerkedtem meg a rock zenével. Most pedig nézzük, hogy miket fedeztem fel a Whitesnake után...

Először persze a heavy és a power metal korszakom jelentkezett, például nagyon sok Helloween-t hallgattam. Majd folyamatosan ismerkedtem meg az olyan zenekarokkal, mint a Freedom Call, Gamma Ray, HammerFall, Brainstorm, Edguy, Pink Cream 69, Sonata Arctica stb.

 
Byff Byforddal, a Saxon énekesével és Andy B. Franckkel,
a Brainstorm énekesével a 2005-ös Sziget fesztiválon

A klasszikus rock zenekarokkal, mint az Iron Maiden, Deep Purple, Judas Priest, Dio, Rainbow, KISS, Guns N' Roses, később ismerkedtem meg. Valószínűleg jobb is volt így, 14-15 évesen már jobban tudtam értékelni zenéjük nagyságát. 

2014. augusztus 5., kedd

Egy kicsit rólam... (1. rész)

Ha már új blog, akkor jöjjön egy kis bemutatkozás. Barbarának hívnak, jelenleg az ELTE-BTK skandinavisztika szakán vagyok másodéves hallgató. Valószínűleg nem nehéz kitalálni, hogy a zene a szenvedélyem, de nézzük, hogyan is kezdődött mindez...

1993. október 24-én születtem, következő év májusában már Bruce Dickinson-t ölelgettem, igaz, a bizonyítékot elnézve, én nem élveztem annyira a találkozót. De sorsom már ezelőtt megpecsételődött, pocaklakóként már részt vettem a Scorpions, Jean Michael Jarre, Brian May, a Megadeth és a Metallica koncertjén is...

Bruce Dickinson karjaiba 1994. május 27-én,
2010-ben még dedikáltatni is sikerült a fényképet

Wacken 2015

Szombaton bejelentették a jövő évi Wacken fesztivál első 15 zenekarát. Amikor megláttuk a listát, nem volt kérdéses, ott a helyünk! A jegyárusítás vasárnapról hétfőre virradó éjszaka kezdődött, ennek megfelelően én is bekészítettem a hideg élelmet és a bankkártyát a laptop mellé, hiszen tudtam, tavaly 48 órán belül elfogyott a 100.000 jegy... Ezek után nem volt más dolgom, mint várni az éjfélt.

Mint az várható volt, a nagy érdeklődés miatt, mihelyt megnyitották a rendszert, az egyből le is fagyott. Kellett kb. öt perc mire a rendszergazdák észbe kaptak. Ezután persze várólistára kerültünk, a rendszer egyesével engedte be a fesztiválozni vágyókat, mivel így elvileg "folyamatosabbnak és zavartalanabbnak" kellett volna lennie a jegyvásárlásnak... Ehhez képest már majdnem hajnali 4 óra volt amire megkaptam a visszajelző e-mailt. De a feladatot teljesítettük, és ott leszünk a 2015-ös Wackenen.

2014. augusztus 4., hétfő

Újra...

Korábban már egy másik név alatt blogoltam ugyanebben a témában, de egyre kevesebb időm maradt az új bejegyzésekre, a vége felé már nagyon elhanyagoltam az oldalamat. De most újra elhatároztam magam, megpróbálok elég időt szakítani bokros teendőim között... Remélem, most nem vallok kudarcot.

Első sorban azért kezdtem el ezt a blogot, hogy az élményeimet megörökítsem, ha rajtam kívül más is olvassa majd bejegyzéseimet, az csak külön öröm számomra. Ha lesznek ilyenek, remélem, élvezni fogják a beszámolóimat, és azokon keresztül velem együtt élik át a pillanatokat.

Szóval, kezdődjön (újra) a blog...